Over ons

Blauwebessenkwekerij de Bessentuin ligt in het buurtschap Brucht, een kleine gemeenschap in het ambt Hardenberg. De Bessentuin is in 1999 gestart door Tonny en Erny Lubben in Manderveen, na overname van een bestaande blauwebessenkwekerij. In 2004 is het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie in Brucht waar gestart werd met een kwekerij voor hoofdzakelijk blauwe bessen.

Al gauw werd het assortiment uitgebreid met allerlei soorten zachtfruit zoals rode, zwarte en witte bessen, frambozen, bramen, rode en groene kruisbessen. De Bessentuin werkt met een 6-tal rassen blauwe bessen, ieder ras met zijn eigen oogsttijd waardoor er de hele zomer geplukt kan worden.

Bessentuin, het hele jaar in bedrijf!

Vanaf januari worden alle struiken alle struiken gesnoeid, percelen schoongemaakt en herstelwerkzaamheden uitgevoerd. In het voorjaar worden de netten geplaatst en de tussenpaden bijgewerkt. Eind juni start de oogst met de eerste frambozen en rode bessen. Begin juli komen daar de eerste blauwe bessen en het andere fruit bij. Als de laatste blauwe bessen en bramen rijp zijn, is het september.

Zelf plukken

Al het fruit is op royale afstand in rijen geplant. Tussen de struiken voelt u de rust en de vrijheid van het Vechtdal. Deze ruime opzet biedt ook gebruikers met een scootmobiel of ouders met kinderwagen de mogelijkheid zich gemakkelijk tussen de rijen te verplaatsen. Op deze manier biedt de kwekerij een prettige ruimte voor de klant om zijn eigen fruit te oogsten. Na het oogsten is het tijd voor heerlijk ontspannen. Vanuit onze keuken serveren we ook een kop koffie of thee met een heerlijke blauwebessen lekkernij op het terras Voor wie liever niet zelf wil oogsten, hebben we natuurlijk ook vers fruit klaar staan in onze winkel.